Метінвест інвестуватиме у розвиток логістичного центру у Польщі

Метінвест інвестуватиме у розвиток логістичного центру у Польщі

Група має намір збільшити продажі української металопродукції

Генеральний директор Гірничо-металургійної групи "Метінвест" Юрій Риженков заявив, що компанія інвестуватиме в логістичний центр у Польщі з метою нарощування постачання української металопродукції на експорт.

Він зазначив, меткомбінати "Запоріжсталь" та "Каметсталь" працюють на 65-70% та 75% потужностей відповідно. Близько 25% продукції продається на внутрішньому ринку, решта йде переважно в ЄС. При цьому сталь реалізується переважно у найближчих країнах, таких як Польща, Словаччина, Чехія, Румунія та Болгарія.

Також компанія продає металопродукцію до Італії, Німеччини та Франції.

"Металургійні заводи навряд чи можуть поскаржитися на низький рівень продажів, а залізорудним підприємствам пощастило менше. Тут, крім внутрішнього споживання, покупцем був і Китай. Однак у нинішній ситуації експорт туди практично неможливий, оскільки чорноморські порти заблоковані. Залізничні підприємства зараз використовують близько 35-40%" своїх потужностей. Ми намагалися відправляти сировину до Китаю через румунські та польські порти. Однак, на жаль, на нинішньому ринку економіка цієї логістики просто не працює", - сказав топ-менеджер.

Юрій Риженков також констатував, що стратегія "Метінвесту" не змінилася – компанія хотіла поєднати Україну та українську залізорудну продукцію з європейським ланцюжком виробництва сталі. Тому група продовжує шукати можливості для придбання активів, які дають змогу використовувати українську сировинну базу, виробляти продукцію до ЄС та постачати її європейським споживачам.

Говорячи про інвестиції в Польщу, глава компанії заявив про намір спрямовувати кошти у логістику.

"У нас є логістичний центр у Катовиці для перевезення металопродукції. Плануємо його розвивати — збільшувати потужності. Ми також розглядаємо можливість створення спільного підприємства, нового розподільчого центру чи покупки наявного, адже ми все ще поставляємо чимало української сталі до Польщі та плануємо продовжувати це робити ", - сказав Риженков.

Читайте також