МХП та саудівська компанія Tanmiah спільно вироблятимуть м

МХП та саудівська компанія Tanmiah спільно вироблятимуть м'ясо птиці в Саудівській Аравії

Спільне підприємство з лідером ринку Королівства Саудівська Аравія дозволить усунути дефіцит птахівництва у Королівстві

Український агрохолдинг МХП повідомив на Лондонській фондовій біржі про плани створення спільного підприємства з Desert Hills for Veterinary Services Company, дочірньою компанією Tanmiah Food Company, лідером ринку Королівства Саудівська Аравія (КСА) з виробництва м'яса птиці та інших м'ясних продуктів.

У МХП повідомили, що за підтримки уряду Саудівської Аравії та відповідно до цілей у сфері продовольчої безпеки «Бачення Саудівської Аравії 2030» у меморандумі викладаються принципи створення спільного підприємства для прискорення зусиль щодо усунення наявного виробничого дефіциту у птахівництві КСА.

Зазначається, що фокус майбутнього підприємства буде зосереджений на розвитку та експлуатації птахівницьких підприємств, включаючи створення нового інкубаторію в Саудівській Аравії для виведення 108 млн інкубаційних яєць на рік. Компанія також інвестуватиме у комбікормові підприємства з виробництва 137 тис. т кормів на рік.

Фонд розвитку сільського господарства Саудівської Аравії бере на себе фінансування більшості ініціатив.

Створення спільного підприємства ще потребує необхідних дозволів регулюючих органів, зокрема дозволів Головного управління з конкуренції Саудівської Аравії та інших відповідних дозволів.

За даними МХП, меморандум підписано 16 лютого 2023 року в Ер-Ріяді. Також на зустрічі були присутні представники Міністерства інвестицій та торгівлі КСА, Управління з контролю за продуктами та ліками КСА, Фонду розвитку країни та компанія Saudi Investment Recycling Company.

Tanmiah Food Company є одним із провідних на Близькому Сході постачальників свіжого та переробленого м'яса птиці, інших м'ясних продуктів, а також кормів для тварин та товарів для здоров'я. Це є публічна компанія, зареєстрована на Саудівській фондовій біржі.

Читайте також