Мінекономіки спільно з MIGA запускають проект страхування на $30 млн

Мінекономіки спільно з MIGA запускають проект страхування на $30 млн

Це пілотний проект страхування під час війни, і від того, як його буде реалізовано, залежатиме сума коштів, що будуть виділені на наступний рік

Заступник міністра економіки Олександр Грибан повідомив, що міністерство спільно з Багатостороннім агентством з гарантування інвестицій (MIGA), що належить групі Світового банку, запускають механізм страхування інвестицій під час війни.

На перший пілотний проект уже виділено суму у розмірі $30 млн і MIGA готова приступати до співпраці. За словами Олександра Грибана, спочатку планується взяти один інвестиційний проект та відпрацювати на ньому всі нюанси щодо надання гарантій іноземним інвесторам.

Заступник міністра впевнений, що наступного року суми на покриття будуть збільшені. Як відомо, загальний портфель MIGA становить $24 млрд.

У Мінекономіки розраховують, що після завершення структурування трастового фонду Світового банку, до якого планується залучити $17 млрд для відновлення України та стимулювання економічного розвитку, частина цієї суми буде спрямована саме на страхування ризиків інвесторів.

Олександр Грибан очікує, що після успішної реалізації пілотного проекту суму виділених коштів у наступному році буде збільшено до $1 млрд за умови попиту на такий інструмент серед інвесторів. Він також додав, що обсяг страхового покриття становитиме не менше 90% від суми інвестиції.

Читайте також