Мін

Мін'юст збирається конфіскувати Вінницький авіазавод та Мотор-Банк В'ячеслава Богуслаєва

Якщо суд задовольнить позов, то держава отримає корпоративні права на 100% страхової компанії "Мотор-Гарант", Вінницький авіазавод, ТОВ "Вертольоти МСБ", Мотор-Банк, 74% фірми "Жекон" та інші активи

Як повідомила прес-служба Міністерства юстиції, Департамент санкційної політики подав до Вищого антикорупційного суду позов про застосування санкції у вигляді стягнення активів до Вячеслава Богуслаєва, колишнього президента заводу Мотор Січ, та Петра Кононенка, гендиректора російської компанії Борисфен.

Страховик "Мотор-Гарант" наприкінці грудня втратив всі ліцензії на надання фінансових послуг через санкції проти Богуслаєва, а Вінницький авіазавод вже де-факто перебуває під контролем держави і передано в управління раніше націоналізованій Мотор Січ.

Мінюст збирається конфіскувати Вінницький авіазавод та Мотор-Банк Вячеслава Богуслаєва

Що ж до Мотор-Банку, то його, у разі конфіскації, потрібно буде передати до Фонду гарантування вкладів.

Крім цього, у Богуслаєва та Кононенка збираються конфіскувати:

  • понад 30 обєктів нерухомого майна (житлових та нежитлових приміщень, земельних ділянок);
  • кілька сотень мільйонів гривень;
  • майнові права, зокрема на бренди (Богуслаєву належить, наприклад, старий логотип ФК "Металург Запоріжжя");
  • вогнепальну зброю.

Вячеслава Богуслаєву наприкінці жовтня 2022 року повідомили про підозру за ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та ст. 111-2 (допомога державі-агресору), йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

У лютому 2023 року стало відомо, що Богуслаєву також інкримінували сприяння терористичній діяльності (ст. 258-3 КК України) через роботу філії підприємства у Сніжному в умовах окупації.

Читайте також