На Одещині планують створити кластер з вирощування бавовни

На Одещині планують створити кластер з вирощування бавовни

Мінагрополітики вважає, що в Україні є стратегічна потреба у вирощуванні бавовни

Міністр аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький заявив, що Україна має стратегічну потребу у вирощуванні бавовни як сировини для імпортозаміщення, а також для переробки та забезпечення внутрішніх потреб.

В рамках семінару "Вирощування нішевих культур" Тарас Висоцький повідомив, що в Україні пропонується створити та розвивати бавовняний кластер на Одещині. Він наголосив, що тому важливо ухвалити відповідний закон, який дозволив би завозити в Україну насіння бавовнику для розвитку обтрясли.

На семінарі також обговорювалися технології вирощування бавовнику в Україні, можливість забезпечення насіннєвим матеріалом фермерів, а також учасники ознайомились із досвідом вирощування бавовнику підприємцями Туреччини та США.

Раніше Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт "Про внесення змін до деяких законів України щодо поширення сортів бавовнику в Україні" №10427-1. Документ передбачає спрощення процедур ввезення та обігу на території України сортів бавовнику, насамперед на період воєнного стану. Документ передбачає спрощення процедури державної реєстрації сортів бавовнику без проведення кваліфікаційної експертизи.

Читайте також