Amazon AWS інвестує $5 млрд у кластер хмарних обчислень в Мексиці

Amazon AWS інвестує $5 млрд у кластер хмарних обчислень в Мексиці

Amazon Web Services Mexico (AWS), підрозділ Amazon.com, оголосив, про інвестиції у $5 млрд у відкриття кластера центрів обробки даних в Мексиці на тлі зростаючого попиту на хмарні сервіси

Кластер центрів обробки даних буде побудований в мексиканському штаті Керетаро, інвестиції будуть осовоєні протягом наступних 15 років.

Наразі AWS обслуговує таких клієнтів, як мексиканський театральний оператор Cinepolis, фондова біржа BIVA, авіакомпанія Aeromexico та місцеві органи влади.

Хмарні обчислення допомагають компаніям отримати доступ до технологічних послуг, таких як зберігання даних і бази даних через Інтернет, що позбавляє їх необхідності володіти і обслуговувати фізичні центри обробки даних і сервери. За словами Мугартегі, посилаючись на дослідження, компанії можуть скоротити витрати на технології приблизно на 20%, коли вони використовують AWS.

Amazon інвестувала понад 52 млрд песо ($3,04 млрд) в Мексику з моменту свого приходу в країну в 2015 році.

Нові інвестиції з'явилися в розпал так званого ніашорінгу – тенденції, коли компанії переносять бізнес з Азії ближче до Сполучених Штатів через перебої в ланцюгах поставок, спричинені пандемією COVID-19.

Уряд Мексики намагається заохотити компанії інвестувати в країну за допомогою таких ініціатив, як виданий минулого року указ про надання податкових пільг фірмам, які бажають перенести свою діяльність до Мексики.

Мугартегі відмовився повідомити, чи отримала Amazon якісь податкові пільги, але зазначив, що компанія тісно і ефективно співпрацює з урядом і що фірми, які переїжджають до Мексики, є одними з кандидатів на те, щоб стати її новими клієнтами.

Минулого року автовиробник Tesla оголосив, що побудує завод у Мексиці. Місцева влада схвалила виділення $153 млн у вигляді пільг для Tesla і заявила, що її інвестиції становитимуть понад $5 млрд.

Читайте також