NEQSOL Holding Україна продовжує збільшувати капітальні інвестиції в економіку України

NEQSOL Holding Україна продовжує збільшувати капітальні інвестиції в економіку України

У 2023 році NEQSOL Holding Україна збільшив поточні капітальні витрати приблизно на 80%. Загальний обсяг за 2022−2023 рік склав більш ніж 7 млрд. грн.

NEQSOL Holding в Україні представлений в двох ролях. Перша позиція — акціонер одного з найбільших телеком-операторів в Україні та важливого елемента критичної інфраструктури — Vodafone Україна. В свою чергу, не зважаючи на складні часи, NEQSOL Holding продовжує збільшувати поточні капітальні інвестиції в підтримку, відновлення та розбудову мережі в Україні.

Протягом 2023 року капітальні інвестиції суттєво зросли. «В 2023 році ми збільшили поточні капітальні витрати приблизно на 80%. Обсяг за 2022−2023 рік склав більш ніж 7 млрд. грн. Тому можна сказати, що ми є надійним партнером як для держави, так і для наших клієнтів», — наголосив Павло Левченко, старший радник з інвестицій NEQSOL Holding Україна.

NEQSOL Holding продовжує шукати потенційні активи для інвестування в Україну. «З приводу нашої іншої ролі, а саме NEQSOL Holding Україна, як іноземного стратегічного інвестора, який продовжує шукати цікаві потенційні активи для інвестування в Україну, наш 2023 рік пройшов в пошуку рівноваги між попитом і пропозицією по ціні. Як будь-який стратегічний інвестор, ми звикли до звичайних базових стандартних підходів та методології оцінки бізнесу, але, як показує практика, методологія „як по книжці“ — не працює». Ті ставки дисконтування, які працюють в Україні, дають таку ціну, за яку власники бізнесу не готові виходити з активів", — наголосив Левченко.

У цій ситуації інвестор змушений шукати нові креативні підходи до оцінки бізнесу. «Відповідно, тут іноземний стратегічний інвестор має знаходити нові креативні підходи до оцінки бізнесу, бути, перш за все, оптимістом, вірити в Україну, як це робимо ми. Адже власник, продавець, має розуміти, що нинішня ціна не може бути довоєнною. Ми вважаємо, що для того, аби відновити ринок, могла б показати своє лідерство держава, зробивши гарний приклад і відновивши велику приватизацію», — наголосив Левченко, підкресливши, що інвестор ніколи не обмежується разовим вкладанням коштів.

«Інвестор — стратег. Він принесе користь не тільки купивши актив і проінвестувавши один раз, він буде постійно робити інвестиції. Це буде модернізація, вихід на нові ринки, постійне вкладання в актив, що призведе до збільшення робочих місць та збільшення надходжень податків до держави. В наступному році NEQSOL Holding сподівається зробити крок до рівноваги попиту і пропозиції в ціні, як з державою, так і з приватними власниками», — заявив старший радник з інвестицій NEQSOL Holding Україна.

Читайте також