Nestlé розпочала будівництво нової фабрики з виробництва вермішелі за $45 млн

Nestlé розпочала будівництво нової фабрики з виробництва вермішелі за $45 млн

Швейцарська Nestlé почала будівництво нової фабрики з виробництва вермішелі у с. Смолигів, Волинська область.

Про свої наміри будівництва нового заводу Nestlé оголосила ще наприкінці 2022 року.

Задля старту реалізації проекту в Україну приїхав виконавчий віцепрезидент та СЕО Nestlé в європейському регіоні Марко Сеттембрі. Разом із Алессандро Дзанеллі, гендиректором Nestlé в Україні та Південно-Східній Європі вони підписали сертифікат, що засвідчує початок будівництва заводу.

Нова фабрика в с. Смолигів Торчинської територіальної громади буде зведена поруч із дистрибуційним центром Nestlé, який працює вже понад 10 років. Запуск заводу і початок виробництва продукції планується у 1 кварталі 2024 року.

Nestlé розпочала будівництво нової фабрики з виробництва вермішелі за $45 млн

Разом із фабрикою у Торчині виробнича мережа на Волині стане європейським регіональним хабом компанії для категорії кулінарних продуктів, де буде працевлаштовано 1500 людей, які забезпечуватимуть постачання продукції на ринок України та інші ринки європейських країн.

«Із самого початку на новому виробництві вже працюватиме близько 300 людей, що забезпечить подальший розвиток місцевої громади. Україна залишиться єдиним європейським центром виробництва вермішелі швидкого приготування для Nestlé, і виробничий хаб на Волині, безумовно, відіграватиме величезну роль для експорту до європейських країн цього сегменту», – повідомив Дзанеллі.

Читайте також