Нідерландський фонд Dutch Good Growth Fund (DGGF) інвестував 4,5 млн євро у Банк Львів

Нідерландський фонд Dutch Good Growth Fund (DGGF) інвестував 4,5 млн євро у Банк Львів

Фонд Dutch Good Growth Fund (DGGF), під управлінням консорціуму Triple Jump та PwC від імені уряду Нідерландів, інвестував 4,5 млн євро в акціонерний капітал Банку Львів.

"Це важлива подія для Банку Львів, оскільки вперше з початку повномасштабної війни іноземний інвестор звернувся до НБУ й отримав дозвіл на істотну участь у капіталі", – йдеться у повідомленні.

Dutch Good Growth Fund – нідерландський державний інвестиційний фонд, який працює у 73 країнах світу, інвестує в понад 50 проєктів і залучив майже 400 млн євро капіталу. Мета діяльності фонду – інвестування в малий і середній бізнес по всьому світу.

«Ми раді стати акціонерами Банку Львів через фонд DGGF та сприяти подальшому зростанню та розвитку банку. Ця інвестиція допоможе продовжити підтримку українського бізнесу в такі складні часи», – каже Ліда Варданія, регіональнка менеджерка, старша фахівчиня з акціонерних інвестицій в Triple Jump.

Банк Львів позиціює себе як банк для малого та середнього бізнесу в західному регіоні України. На кінець 2023 року посідав 30-те місце з-поміж 64 банків за активами (252 млн євро). Кредитний портфель банку становив 170 млн євро. Банк Львів, відомий своїм фокусом на підтримку малого та середнього бізнесів, активно створює міжнародні програми фінансової підтримки для аграріїв, експортерів, імпортерів та енергоефективних виробництв.

Загальний приріст капіталу Банку Львів склав 5,5 млн євро. Окрім DGGF, 1 млн євро вніс найбільший поточний акціонер банку, швейцарська компанія responsAbility Participations.

«Ми пишаємося стійкістю Банку Львів та його відданістю підтримці українського малого та середнього бізнесів. Додаткові інвестиції від responsAbility разом з інвестиціями від DGGF підкреслюють нашу прихильність підтримці банку та української економіки. Ми вітаємо DGGF як нового інвестора та з нетерпінням очікуємо на можливості для зростання, які створить це партнерство. Разом ми підтверджуємо, що довіра до фінансового сектора України залишається сильною», – коментує Володимир Цапко, керівник підрозділу капітальних інвестицій в фінансові установи в responsAbility Investments.

Залучений Банком Львів від DGGF капітал – позитивний сигнал для всіх західних інвесторів. Попри виклики війни, що триває, українська економіка не тільки встояла, а й продемонструвала спроможність до швидкого відновлення. Наполегливість, працелюбність, хист українських підприємців – цінний ресурс нашої економіки. За умови нових партнерств, він буде лише примножуватися.

«Партнерство з DGGF відкриває нові можливості для Банку Львів. І що набагато важливіше – для наших клієнтів. Адже інвестиційні потужності для розвитку малого та середнього бізнесу в західному регіоні Україні збільшуються. Ми послідовно дотримуємося прийнятої стратегії, зосереджуючись на стабільному фінансуванні підприємництва» відмітив Голова правління Банку Львів Ашот Абрамян.

Банк Львів високо цінує партнерство з фондом DGGF та урядом Нідерландів. Попереду – нові спільні проєкти, які допоможуть українському малому та середньому бізнесам досягати нових висот.

DGGF (Dutch Good Growth Fund) – це нідерландський державний інвестиційний фонд, який відіграє важливу роль у розвитку фінансового сектору шляхом підтримки фондів та фінансових установ, які обслуговують малі та середні підприємства в економіках зростаючих і вразливих ринків по всьому світу. Зараз фонд працює в понад 70 країнах, інвестує в понад 50 проєктів та залучив майже 400 мільйонів євро капіталу.

Читайте також