Німецький концерн Rheinmetall збудує в Україні чотири заводи

Німецький концерн Rheinmetall збудує в Україні чотири заводи

Найбільший німецький виробник озброєнь Rheinmetall планує побудувати в Україні щонайменш чотири збройові заводи з виробництва снарядів, військової техніки, пороху та засобів ППО

«Україна зараз для нас важливий партнер, ми бачимо там потенціал у розмірі від €2 млрд до €3 млрд (обороту) на рік», – заявив голова ради директорів компанії Армін Паппергер під час презентації підсумків роботи компанії у 2023 році.

Загальний оборот групи у 2023 році сягнув €7,2 млрд, а цього року компанія очікує близько €10 млрд.

У середині лютого найбільший виробник військової техніки Німеччини оголосив про угоду з виробництва в Україні 155-мм артилерійських снарядів, які гостро потрібні у війні проти Росії.

Це підприємство, церемонія закладки фундаменту якого незабаром відбудеться в невідомому місці, буде точною копією заводу з виробництва боєприпасів, який Rheinemetall наразі будує на півночі Німеччини, в Унтерлюсі.

Литва також має незабаром прийняти у себе завод із виробництва боєприпасів, який входить до цієї групи.

За словами Паппергера, на всіх своїх підприємствах Rheinmetall розраховує на загальний обсяг виробництва «1,1 млн 155-мм снарядів» у середньостроковій перспективі, щоб зміцнити власні позиції світового лідера у цій галузі. Очікується, що група виробить 700 000 снарядів у 2025 році та до 500 000 цього року. До вторгнення Росії в Україну компанія виробляла лише 70 000 одниць на рік.

На початку 2023 Rheinmetall ми повідомляли, що розраховує запустити в Україні завод бойових танків вартістю понад $200 млн, який зможе виробляти близько 400 танків на рік. 18 жовтня 2023 року Rheinmetall та «Українська оборонна промисловість» створили спільне підприємство – ТОВ «Рейнметал – Українська оборонна промисловість». Нове ТОВ вироблятиме обслуговування та ремонт техніки, поставленої партнерами України. Також на цьому підприємстві проводитиметься локалізація виробництва провідних зразків техніки Rheinmetall AG. У лютому 2024 року Rheinmetall розпочав будівництво нового заводу з виробництва боєприпасів на своєму майданчику в Унтерлюсі в Нижній Саксонії. Обсяг інвестицій у проект становить близько €300 млн.

Читайте також