Rheinmetall збудує танковий завод в Україні за €200 млн?

Rheinmetall збудує танковий завод в Україні за €200 млн?

Один із найбільших виробників військової техніки та озброєння в Німеччині та Європі, концерн Rheinmetall веде переговори про будівництво танкового заводу в Україні з виробництва танків Panther KF51

"Завод Rheinmetall може бути збудований в Україні приблизно за 200 млн євро", - заявив Армін Паппергер Spiegel.

За його словами, танковий завод Rheinmetall в Україні міг би виготовляти до 400 основних бойових сучаних танків типу Panther KF51 щороку. Переговори з урядом України він назвав "багатообіцяючими". Армін Паппергер сподівається на позитивне рішення про можливість будівництва танкового заводу "протягом наступних двох місяців".

Panther KF51 (він же Panther Kettenfahrzeug 51) – новий танк німецької компанії Rheinmetall. Його представили на виставці Eurosatory-2022 у Парижі. Танк є наступником Leopard 2. Він виконаний на тому ж шасі та важить 59 тонн. Бойова машина оснащена 130-мм гарматою та 12,7-мм кулеметом. На додаток до цього Panther KF51 може похвалитися дроном-камікадзе HERO 120 виробництва UVision. Panther KF51 буде доступний у двох версіях: одна управлятиметься екіпажем із трьох осіб, а інша повністю автономна.

Керівник Rheinmetall переконаний, що танковий завод можна захистити від російських повітряних нальотів. "Захист за допомогою протиповітряної оборони не буде вкрай складним", - сказав він.

Армін Паппергер вважає, що для перемоги Україні у війні з Росією потрібно від 600 до 800 танків. "Навіть якщо Німеччина відмовиться від усіх 300 танків Leopard 2, що є у Бундесверу, цього все одно буде надто мало для перемоги", - зазначив він.

На сьогоднішній день концерн Rheinmetall випускає близько 250 танків на рік. Ми працюємо на повній швидкості. Ми вже ввели в експлуатацію понад 40 бойових машин піхоти Marder, а до кінця 2023 року їх буде близько 100. З 50 танків Leopard 2A4 вже готові близько 30. Також є близько 100 старих моделей Leopard 1, з яких ми можемо відновити 88 танків”, - зазначив Армін Паппергер.

Він також вважає, що війна, ймовірно, триватиме ще кілька років. "Західні союзники надсилають в Україну достатньо зброї, щоб країна могла захистити себе, але сьогодні українці не мають достатньо озброєння, щоби повністю відвоювати свою територію", - пояснив він.

Читайте також