Об

Об'єднану гірничо-хімічну компанію виставлять на приватизацію зі стартовою ціною 3,9 млрд грн

Затверджено умови приватизації ПрАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОДГХК), яка об'єднує Вільногірський ГМК та Іршанський ГЗК

Кабмін затвердив умови приватизації ПрАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОДГХК), до управління якого передано Вільногірський гірничо-металургійний комбінат (ВДМК, Дніпропетровська обл.) та Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат (ІГЗК, Житомирська обл.). Стартову ціну пакета акцій компанії встановлено у розмірі 3,9 млрд грн.

На продаж буде виставлено всі 1 млрд 944 млн акцій, що становить 100% статутного капіталу компанії.

Міністр економіки України Юлія Свириденко зазначила, що зараз завершується підготовка до приватизації активів, які можуть зацікавити як внутрішніх, так і зовнішніх інвесторів.

Голова ФДМ Віталій Коваль, у свою чергу, підкреслив, що велика приватизація – це не лише про продаж великих активів та наповнення державного бюджету, а й про залучення інвестицій, створення нових робочих місць, розвиток територій, підтримку та розвиток української економіки в ці непрості часи.

Відповідно до затверджених умов продажу ОГХК, покупець зобов'язаний зберегти основні види діяльності підприємства, інвестувати у технічне переобладнання та модернізацію не менше ніж 400 млн грн. А також сплатити борги із зарплати та перед бюджетом та погасити прострочену кредиторську заборгованість.

Раніше Фонд держмайна вказував, що продаж ОГХК відноситься до великої приватизації, оскільки це продаж державних активів балансовою вартістю понад 250 млн грн.

ДП "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" розпочало фактичну діяльність із серпня 2014 року, коли уряд України ухвалив рішення про передачу йому в управління майнових комплексів Вільногірського гірничо-металургійного комбінату (ВГМК, Дніпропетровська обл.) та Іршанського гірничо-збагачувального комбінату (ІГЗК, Житомирська) обл.).

ОГХК раніше реалізовувало продукцію більш ніж 30 країн світу. Основними ринками збуту були ЄС, Китай, Туреччина, а також США та країни Африки.

Читайте також