Неподалік Львова відкрили перший центр протезування та реабілітації Superhumans

Неподалік Львова відкрили перший центр протезування та реабілітації Superhumans

У Винниках, недалеко від Львова, офіційно відкрили перший корпус клініки Superhumans з протезування, реконструктивної хірургії, реабілітації та психологічної підтримки постраждалих від війни.

Центр Superhumans збудували лише за три місяці на базі військового госпіталю. Проектуванням займалася архітектурна студія Savytskyy Design разом з PeLe Engineering. Будівництво здійснювала компанія «Жовква». Засновником проекту виступив співвласник компанії TIS Андрій Ставніцер.

Клініка Superhumans матиме два блоки. Перший – це лабораторія протезування, де виготовлятимуть біонічні протези за індивідуальними мірками пацієнта. Другий блок – центр реабілітації, а також центр ерготерапії, який планують завершити до осені 2023 року.

Вартість будівництва першого блоку центру Superhumans склала $3 млн. Серед донорів Superhumans – американський громадський діяч та бізнесмен Говард Баффетт (він надав проекту $16,3 млн), фонд Річарда Бренсона Virgin Unite, компанії Cargill, Payoneer, Freedom Finance, Loro Piano, Mastercard, SD Capital та інші.

Неподалік Львова відкрили перший центр протезування та реабілітації Superhumans

Раніше, ми писали, що перша в Україні клініка для "травм війни" Superhumans Center активно залучає фінансування

Superhumans підписав ексклюзивний договір з британською компанією Open Bionics, яка виготовляє біонічні протези. Постачальником обладнання є німецька компанія зі столітньою історією Ottobock.

У центрі Superhumans зможуть лікуватися 3000 людей на рік. Наразі лікування вже проходять понад 20 пацієнтів, а в листі очікування – ще 130 пацієнтів. Для того, щоб стати пацієнтом, потрібно заповнити заявку на сайті клініки Superhumans.

Наразі штат медичних працівників Superhumans становить 40 людей, але плнується його збільшення до 120. Все лікування відбувається безкоштовно для пацієнтів за гроші виключно міжнародних донорів. «Це не лікарня. Це центр повернення втрачених можливостей, –розповіла СЕО Superhumans Ольга Руднєва. – Ми хочемо, щоб люди виходили звідти з показниками кращими, ніж до травми».

Ще планується відкрити п’ять подібних центрів в інших регіонах України. Наступним містом  для Superhumans може стати Харків. «Superhumans – це наш спосіб віддячити військовим. Це найважливіший проєкт, який я роблю у своєму житті», – заявив Андрій Ставніцер.

Superhumans Center – це проєкт, створений за ініціативи співвласника компанії TIS Андрія Ставніцера та члена наглядової ради TIS Філіппа Грушка. СЕО Superhumans – Ольга Руднєва, багаторічна керівниця благодійного фонду «АнтиСнід» в Україні. До складу правління клініки входить перша леді України Олена Зеленська. До борда проєкту долучилися CEO та засновник фонду родини Річарда Бренсона Virgin United Джин Оельванг, кінорежисерка, актриса й активістка Труді Стайлер разом зі своїм чоловіком, світовою зіркою Стінгом, голлівудський актор Лієв Шрайбер та Мік Ебелінг, відомий американський винахідник й інноватор, засновник компанії Not Impossible Labs. До медичної ради увійшли Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я України, американський черепно-лицевий хірург Пітер Костянтино, Олексій Башкірцев, кандидат медичних наук, кардіолог, головний лікар Edem Clinic.

Клініка Superhumans побудована на базі діючого військового госпіталю. Команда Superhumans взяла в лізинг один із корпусів будівлі, реконструює та обладнує його. Клініка фокусуватиметься на протезуванні дорослих і дітей, хірургічних операціях із реконструкції та відновлення понівечених частин тіла або обличчя, лікуванні посттравматичних розладів.

Читайте також