PIN Банк росіянина Євгена Гінера передано державі

PIN Банк росіянина Євгена Гінера передано державі

Банк конфісковано за рішенням Вищого антикорупційного суду України

Прес-служба Вищого антикорупційного суду повідомила про задоволення позовної заяви Міністерства юстиції України та конфіскацію PIN Банку у росіянина Євгена Гінера

Зазначається, що рішенням суду активи відповідача – 88,890583% акцій АТ "Перший інвестиційний банк" – стягнули до доходу держави.

Євген Гінер є президентом московського ЦСКА. Український уряд наклав на нього санкції в тому числі через зв'язок із корпорацією "Ростех", яка постачає зброю та боєприпаси для російської армії.

У 2022 році на цій підставі правоохоронці домоглися судового арешту на акції PIN Bank, один з ключових активів Гінера в Україні.

24 жовтня активи Гінера передані в управління АРМА "для здійснення заходів щодо управління ними з метою забезпечення їх збереження та збереження їхньої економічної вартості".

Як відомо, Євген Гінер та його бізнес-партнери Михайло Воєводін та Олександр Бабаков контролюють не лише PIN Bank, а й п'ять обласних енергорозподільчих підприємств (Херсонобленерго, Кіровоградобленерго, Житомиробленерго, Рівнообленерго, Чернівціобленерго).

Крім того, вони контролюють запорізьке підприємство "Дніпроспецсталь" та велику мережу готелів Premier Hotels & Resorts, серед яких п'ятизіркові Прем'єр Палас у Києві та Прем'єр-готель в Одесі.

Читайте також