Покинуту турбазу біля Черкас із 8,8 га землі продали за 10 млн грн

Покинуту турбазу біля Черкас із 8,8 га землі продали за 10 млн грн

В аукціоні на приватизацію об'єкта переміг благодійний фонд Регі Басе Україна, заснований чеським фондом REGI Base I

Фонд державного майна у четвер, 20 квітня, провів аукціон із продажу колишньої турбази "Придніпровська" у селі Благодатне на протилежному від Черкас березі Дніпра. Із пропозицією у 10 млн грн. Переміг благодійний фонд "Регі Басе Україна".

Турбаза перебуває у занедбаному стані, її будівлі давно не використовуються, потребують капітального ремонту чи повного відновлення.

Однак об'єкт має 8,8 га землі рекреаційного призначення серед лісу.

Умови приватизації припускають, що покупець має зберегти профіль діяльності об'єкта як оздоровчої установи протягом щонайменше п'яти років.

БФ "Регі Басе Україна" засновано у 2019 році чеським благодійним фондом REGI Base I та чотирма керівниками міжнародної громадської організації "Міжнародна дипломатична місія": Олександром Волковим, Анжелою Антоновою, Володимиром Косміною та Віталієм Пронем.

Згідно з інформацією, на сайті організації стверджується, що фонд займається комплексною реабілітацією українських ветеранів та будівництвом сучасного робототехнічного реабілітаційного центру.

"Це буде унікальна медична установа не тільки в Європі, а й у світі", - стверджується в повідомленні.

Фонд REGI Base I було засновано у 2011 році громадянином Чехії Гінеком Чехом для допомоги ветеранам війни. Пізніше фонд поширив свою допомогу на військових, поліцейських, пожежників, рятувальників та членів їхніх сімей.

Читайте також