ФДМ продав Ізмаїльський винзавод за 200 млн грн

ФДМ продав Ізмаїльський винзавод за 200 млн грн

У ході аукціону вартість майнового комплексу зросла в 11 разів із 17,87 млн

Як повідомляється на сайті Фонду держмайна, 19 квітня відбувся приватизаційний аукціон у державній електронній торговій системі "Прозорро.Продажі" з продажу Ізмаїльського винзаводу (Одеська область).

За право приватизації в торгах змагалися чотири учасники: ТОВ "Електронні торгові технології" запропонувало як остаточну ту ж ціну, що і стартова, ТОВ "Комфортні метри" - 30 млн грн., а ТОВ "Вега Агро Трейд Плюс" та "Фінінвест Груп П" " - рівно по 200 млн грн. У результаті, переможцем було визнано останню компанію.

Переможець аукціону має 20 робочих днів на оплату вартості лоту після дня завершення аукціону.

Активи винзаводу включають сховища, цех переробки винограду, цеху розливу, цех виготовлення шампанських вин, склад готової продукції, виставковий комплекс, адмінбудівлі тощо. Загальна площа приміщень складає 27,2 тис. кв. метрів.

Активи знаходяться в Ізмаїлі, а також у селищі Суворове, селах Плавні та Приморське (в останньому – база відпочинку). Раніше активи винзаводу використовувалися приватним орендарем для виробництва виноробної продукції, наприклад шампанських та ігристих вин.

Читайте також