Польська група Getin Holding передумала продавати Ідея Банк через війну

Польська група Getin Holding передумала продавати Ідея Банк через війну

Компанія розірватиме договір з ПУМБом у зв'язку з невиконанням усіх умов угоди

Згідно з повідомленням польської фінансової групи Getin Holding S.A., у зв'язку з геополітичною ситуацією в Україні від плану продажу відмовилися, активи та зобов'язання українських компаній перестали класифікувати як призначені для продажу.

Крім того, у компанії наголосили, що розірвано договір з Першим українським міжнародним банком (ПУМБ) Ріната Ахметова у зв'язку з невиконанням усіх умов переходу права власності на акції Ідея Банку до 25 лютого 2022 року.

Станом на 30 червня група отримала 199,3 млн. злотих (1,5 млрд. грн.) збитку від знецінення інвестицій, вкладених в Ідея Банк (Україна). Загальний збиток від знецінення українських активів у компанії оцінили у 230,6 млн. злотих (1,77 млрд. грн.).

Нагадаємо, ПУМБ планував придбати 100% Ідея Банку. 3 лютого 2022 року Антимонопольний комітет України дозволив ПУМБ купити банк польського Getin Holding S.A.

Сторони досягли домовленості у листопаді 2021 року, а операцію планували завершити до кінця першого кварталу 2022-го. Залишалося отримати дозвіл Нацбанку.

Читайте також