Польська Laude перенесла логістичний бізнес із росії в Україну вартістю €100 млн і планує ще інвестиції

Польська Laude перенесла логістичний бізнес із росії в Україну вартістю €100 млн і планує ще інвестиції

Логістичний оператор має намір інвестувати €250 млн у програму економічного обміну між Україною та ЄС

Прес-служба польської групи компаній Laude заявила, що група розширює свій потенціал в Україні. Логістична компанія з Торуня (Польща) за останні кілька місяців перенесла в Україну свої активи вартістю €100 млн. Це все активи, які раніше перебували в росії та країнах Центральної Азії.

Повідомляється, що серед іншого було переміщено 510 спеціалізованих залізничних платформ і кілька тисяч контейнерів, які активно використовуються для транспортування продукції з України до Європи.

Компанія планує збільшувати інвестиції в Україну, купуючи локомотиви, вагони та контейнери.

CEO компанії Марчін Вітчак розповів, що група вирішила реалізувати інвестиційну програму вартістю близько €250 млн, спрямовану на економічний обмін між Європою та Україною.

У Laude додали, що у травні після ретельної та тривалої перевірки отримали схвалення на співпрацю з АТ "Укрзалізниця".

Марчін Вітчак пояснив: " Згідно з чинним у цій країні законодавством, Laude має отримати рішення від російської влади, яке підтверджує продаж компанії, що раніше працювала на російському ринку. Хоча російський уряд не прагне полегшити транзакцію для польських підприємців, у компанії сподіваються остаточно завершити процес і домогтися виключення з реєстру найближчими тижнями ",

Власником ДК Laude є один із найбільших імпортерів сталі з України до ЄС – ATS SA Laude, який активно працює на міжнародних ринках через свої компанії, з'єднуючи східні та західні транспортні шляхи через Польщу.

Читайте також