Польський банк розвитку BGK почне надавати гарантії за кредитами для українських інвестпроєктів

Польський банк розвитку BGK почне надавати гарантії за кредитами для українських інвестпроєктів

Bank Gospodarstwa Krajowego планує почати надавати гарантії щодо кредитів для інвестиційних проєктів в Україні в рамках програми ЄС Ukraine Falicity у третьому кварталі 2024 року

Голова правління Польського агентства інвестицій та торгівлі (PAIH) Анджей Диха повідомив, що реалізація інвестиційної частини програми Ukraine Facility розпочнеться у третьому кварталі 2024 року, кошти будуть передані до авторизованих державних установ у країнах-членах ЄС. За його словами, у Польщі такою установою є банк BGK.

Анджей Диха додав, що поки що ведеться робота над змінами до законодавства, щоб BGK зміг використати кошти програми ЄС Ukraine Facility для здешевлення інвестиційних кредитів.

Голова правління PAIH уточнив, що агенція хотіла б, щоб доступ до цих коштів мали як польські, так і українські підприємства.

Він також зазначив, що ключовою польською установою, яка сприяє встановленню контактів та пошуку інвестиційних проєктів в Україні, є Київське представництво PAIH.

Нагадаємо, що Ukraine Facility – це інструмент, який передбачає можливість отримання Україною у 2024-2027 роках фінансової та технічної допомоги ЄС на загальну суму €50 млрд.

Читайте також