ПриватБанк продає стадіон «Дніпро-Арена» та тренувальну базу футбольного клубу

ПриватБанк продає стадіон «Дніпро-Арена» та тренувальну базу футбольного клубу

Стартова ціна лоту 113,044 млн грн

ПриватБанк у рамках програми реалізації неопераційної нерухомості виставив на продаж через систему електронних торгів OpenMarket стадіон «Дніпро-Арена», будівлі, споруди, а також крите футбольне поле «Учбово-тренувальна база» у м. Дніпро.

Стадіон «Дніпро-Арена» є найбільшим футбольним стадіоном у Дніпрі європейського класу, з кількістю місць – 31 003 глядачів. Стадіон реконструйовано та відкрито у 2008 році. Знаходиться в оренді СК "Дніпро-1".

Футбольна арена має поле розміром 105х68 м, роздягальні, зали для розминки, тренажерний зал, тренерські кімнати, приміщення для представників ЗМІ, суддів, VIP-ложу на 296 місць, ресторан на 550 місць. Футбольне поле передбачає систему підігріву, автоматичного поливу та оснащення системою штучного освітлення для проведення матчів у вечірній час. Біля стадіону розташовані автостоянки для бізнес-класу та VIP на 95 автомобілів; спортсменів - на 4 автобуси та 41 автомобіль; телебачення - на 3 автобуси; преси - на 70 автомашин; глядачів команди противника - на 12 автобусів та 10 автомобілів; для глядачів – на 110 автомобілів. Загальна площа земельної ділянки: 6,9494 га.

Навчально-тренувальна база знаходиться в житловому масиві на околиці Дніпра - в лісо-парковій зоні ж/м Придніпровська. Була збудована у 1971 році, у 2005 було додатково зведено два корпуси. Орендована дніпровським футбольним клубом СК "Дніпро-1".

У банку зазначили, що продаж неопераційної нерухомості, яка дісталася банку як застава за кредитами колишніх власників — це один із інструментів реалізації стратегічного завдання банку щодо повернення коштів, вкладених державою в капітал ПриватБанку.

Директор ДП «СЕТАМ» Олександр Мамро вважає, що стадіон «Дніпро-Арена» може зацікавити інвесторів, які є шанувальниками футболу.

Аукціон призначено на 12 січня 2023 року.

Читайте також