Roosh запускає Roosh X для інвестування разом з канадською Tiny Studio до $10 млн у техностартапи

Roosh запускає Roosh X для інвестування разом з канадською Tiny Studio до $10 млн у техностартапи

У фокусі: машинне навчання, штучний інтелект, геймінг, фінтех, споживчі та розважальні програми, цифровий маркетинг

 Українська технологічна група Roosh Сергія Токарєва має намір заходити в угоди у партнерстві з канадським венчур-білдером Tiny Studio. Для цього буде створено новий інвестиційний напрямок Roosh X, який разом з Tiny Studio зосередиться на інвестиціях в акціонерний капітал техностартапів з Європи та США.

Орієнтовний чек – від $0,5 млн до $10 млн.

Партнери розглядатимуть бізнес із річним доходом від $5 млн. Крім фінансування портфельні компанії отримуватимуть операційну підтримку, допомогу з масштабування та виходу на нові ринки.

Зазначається, що Roosh X фокусується на європейських та американських компаніях з галузей машинного навчання, штучного інтелекту, геймінгу, фінтеху, споживчих та розважальних програм, цифрового маркетингу.

За словами співзасновника та партнера Roosh Дениса Дмитренка, у 80% випадків Roosh X цілитиметься на бізнеси, які ще не готові до класичних фондів прямих інвестицій (private equity).

Tiny Studio – частина інвестиційного холдингу Tiny, що вкладається в технологічні та інтернет-бізнеси переважно у США та Канаді.

Roosh – технологічна група компаній серійного підприємця Сергія Токарєва, яка останніми роками фокусується на інвестиціях у IT-проекти. З весни 2021 року Roosh має венчурний напрямок – фонд Roosh Ventures із досить заплутаною історією.

Читайте також