США виділяють Україні додаткові $4,5 млрд. фінансової допомоги

США виділяють Україні додаткові $4,5 млрд. фінансової допомоги

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) оголосило про виділення уряду України додаткових $4,5 млрд через механізм Світового банку

Reuters зазначає, що фінансування USAID надходитиме уряду України траншами. Перший з них у розмірі 3 мільярди доларів очікується вже у серпні 2022 року.

Попередні транші допомоги Україні з боку агентства склали 1,3 мільярда доларів у червні та 1,7 мільярда доларів у липні. Таким чином, загальна підтримка бюджету України з боку США з початку повномасштабного вторгнення РФ становитиме $8,5 млрд.

Кошти США мають сприяти українському уряду надавати базові послуги, зокрема соціальну та фінансову допомогу населенню, дітям з обмеженими можливостями та мільйонам внутрішньо переміщених осіб.

У USAID зазначили, що бюджетна підтримка США дозволила уряду України підтримувати постачання газу та електроенергії до лікарень, шкіл та іншої критичної інфраструктури та доставляти терміново необхідні гуманітарні вантажі громадянам. Також кошти пішли на виплати лікарям, вчителям та іншим бюджетним працівникам.

USAID зазначає, що Світовий банк разом із сторонніми наглядовими органами впровадили "надійні запобіжні заходи", щоб переконатися, що кошти будуть спрямовуватися за призначенням їх використання.

Нагадаємо, що Європейський Союз планує виділити Україні другий транш макрофінансової допомоги у розмірі €8 млрд до вересня 2022 року.

Читайте також