Стартап Ability AI дніпрянина Євгена Виборова залучив $1,1 млн

Стартап Ability AI дніпрянина Євгена Виборова залучив $1,1 млн

Стартап-розробник «ШІ-маркетолога» Ability AI залучив $1,1 млн від українського фонду SMRK та низки українських та західних бізнес-ангелів

CEO та співзасновник Ability AI Євген Виборов повідомив про залучення стартапом перших $1,1 млн інвестицій у pre-seed раунді.

Крім лід-інвестора раунду – українського фонду SMRK, до фінансування приєдналися українські SID Venture Partners та низка українських та західних бізнес-ангелів, зокрема Ентоні Венус, Кетрін Даль, Нік Білогірський, Андрій Аксельрод, Домінік Шіавоне, Віталій Лаптенок, Дебора Лемей, Кендалл Хоуп Так.

У рамках раунду оцінка Ability AI становила $10 млн.

Ability AI було запущено у вересні 2023 року. Євген Виборов узяв у співзасновники Ability AI свого давнього бізнес-партнера ще з часів WebiNerds – засновника дніпровської IT-компанії Cimon.io Олексія Осипенка.

Стартап розробляє «ШІ-маркетолога» для допомоги малому та середньому бізнесу. Поки що продукт знаходиться в закритому бета-тестуванні, а повний запуск платформи має відбутися до кінця 2024 року. Потенційною аудиторією Ability AI є малі та середні компанії з річним оборотом близько $15-20 млн.

Команда стартапу складається з десяти осіб, практично всі з яких базуються в Україні.

Інвестиції засновники Ability AI планують витратити на розширення команди, прискорення розробки продукту та запуск системи для клієнтів у США та Європі.

Читайте також