Столичний павільйон Квіти України продають на OLX за $5 млн

Столичний павільйон Квіти України продають на OLX за $5 млн

Об'єкт намагаються продати незважаючи на те, що він бере участь у судових розглядах

Член громадської ради при Подільській РДА Києва, ексдиректор "УкрНДІпроектреставрація" Ольга Рутковська, у відповідь на оголошення про продаж павільйону "Квіти України" у Києві, зазначила, що в тексті оголошення не вказується, що об'єкт продажу знаходиться «у судах і належить до культурного надбання міста Києва».

Ольга Рутковська підкреслила, що продаж павільйону можливий лише за погодженням Департаменту охорони культурної спадщини КМДА.

Ініціативна група "Зберегти Квіти України" підтримала ідею продажу будинку з огляду на скандальну спробу її власників реконструювати павільйон без збереження його архітектурних елементів.

Група повідомила: "Ми готові підтримувати нового власника у діалозі з громадою та архітектором зведення Миколою Левчуком у фасилітації нового продуманого проєкту відновлення зведення.

Нагадаємо, що у 2021 році забудовник павільйону розпочав демонтаж частини будівлі, що викликало громадський резонанс. Пізніше у серпні 2021 року навчально-методичний павільйон "Квіти України" набув статусу виявленого об'єкта культурної спадщини Києва, а також його було внесено до реестру державних пам'яток Мінкульту.

За даними Opendatabot, власниками ТОВ "Квіти України" є АТ "Авіалайн", основними акціонерами якого є Олексій Пішній та Андрій Скалозуб.

Читайте також