Суд заарештував два пов

Суд заарештував два пов'язані з росіянами готелі у Києві та Львові вартістю 1 млрд грн

Найімовірніше йдеться про готелі Дністер і Либідь, що входять до мережі Premier

Згідно з повідомленням Офісу генерального прокурора, заарештовані готелі належать до мережі, що належить підприємству, бенефіціарними власниками якого є громадяни росії.

Зазначається, що посадові особи підприємства, яке займається керуванням готелями, підробили офіційні документи, таким чином отримавши контрольний пакет акцій мережі готелів.

Крім нерухомості, суд заарештував корпоративні права підприємства, якому належить мережа готелів, на загальну суму 100 млн грн. Вирішується питання передачі арештованого в управління АРМА.

За даними джерела «Інтерфакс-Україна» у правоохоронних органах, у центрі Львова заарештовано приміщення готелю Premier Hotel Dnister (чотири зірки), а у Києві – Premier Hotel Lybid (три зірки), який тимчасово закрито.

Мережа Premier Hotels and Resorts підконтрольна фінансово-промисловій групі VS Energy російських бізнесменів Олександра Бабакова, Євгена Гінера, Михайла Воєводіна та Сергія Шаповалова. Однак, згідно з даними YouControl, фірма, що управляє мережею - "Східно-європейська готельна компанія" - належить кіпрському офшору "Пуморі ентерпрайзес інвестментс лтд". Її бенефіціарка – громадянка Франції Наталія Селіванова. За даними YouControl, вона також є власницею електрометалургійного заводу «Дніпроспецсталь», який також контролює група VS Energy.

Читайте також