Світовий банк спрямує $500 млн на програми підтримки українського бізнесу

Світовий банк спрямує $500 млн на програми підтримки українського бізнесу

Світовий банк та Мінекономіки України працюють над залученням $500 млн для фінансування проектів підтримки українського бізнесу у 2024 році

Команда Мінекономіки зустрілася з місією Світового банку на чолі з регіональним директором у справах України та Молдови Арупом Банерджі. Стало відомо, що 2024 року Світовий банк планує узгодити фінансування програм підтримки українського бізнесу на $500 млн.

«Це вкрай актуально для нас, адже зараз уряд працює над об'єднанням усіх відповідних програм під єдиним брендом Made In Ukraine для збільшення їхньої ефективності», – наголосила Юлія Свириденко.

У ході зустрічі сторони також обговорили збільшення експортного потенціалу України, можливість залучення фінансування Світового банку до реалізації програми пільгового кредитування «Оселя».

Йшлося також про розширення можливостей Експортно-кредитної агенції зі страхування військових ризиків, у тому числі для підприємств малого та середнього бізнесу.

Також обговорили модернізацію програми пільгового кредитування «5-7-9%» та можливості стимулювання українських банків до більш активного кредитування бізнесу.

Нагадаємо, що Світовий банк прогнозує, що економіка України у 2024 році зросте на 3,2%. 2025 року зростання українського ВВП досягне 6,5%, що є найвищим показником для регіону «Європа та Центральна Азія».

15 лютого 2024 року уряд України, група Світового банку, Єврокомісія та ООН оприлюднили результати оновленої «Швидкої оцінки завданих збитків та потреб відновлення» (RDNA3). Стало відомо, що загальна вартість відновлення та відродження в Україні на 31 грудня 2023 року становить $486 млрд протягом наступного десятиліття. Рік тому ці потреби оцінювалися у $411 млрд.

Читайте також