Світовий банк уклав нові угоди в рамках програми на загальну суму $2 млрд

Світовий банк уклав нові угоди в рамках програми на загальну суму $2 млрд

Міжнародна фінансова корпорація (IFC) з групи Світового банку оголосила про нове фінансування та підтримку приватного сектору України

IFC уклала нові угоди в рамках ініціативи на $2 млрд, запущеної у грудні 2022 року. IFC буде використовувати кошти за своїм рахунком разом із гарантіями та пільговим фінансуванням (або грантами) від урядів країн-донорів.

Нові угоди передбачають надання фінансової та консультативної допомоги приватному сектору України. Ці угоди передбачають фінансові внески США та Великобританії.

За оцінками IFC, приватний сектор України міг би покрити фінансові потреби на відновлення країни обсягом не менше $140 млрд протягом наступних 10 років.

Зазначається, що Великобританія внесе $30 млн у програму ERA IFC для підтримки енергетичної безпеки. Очікується, що це фінансування мобілізує $100 млн інвестицій для підтримки поновлюваної енергетики та енергоефективності в Україні;

Британський інститут фінансування розвитку (BII), Міжнародна фінансова корпорація США з розвитку (DFC) та Багатостороння агенція з гарантування інвестицій (MIGA) розділять торгові ризики IFC, що збільшить потужність Глобальної програми фінансування торгівлі IFC в Україні з $200 млн до майже $300 млн.

Читайте також