Світовий банк виділить Україні кредит на $1,5 млрд під гарантії Японії та Великобританії

Світовий банк виділить Україні кредит на $1,5 млрд під гарантії Японії та Великобританії

Позика "Основи зростання" фінансується через цільовий фонд ADVANCE Ukraine ($984 млн), підтриманий Міністерством фінансів Японії, а також під гарантії уряду Великобританії ($516 млн)

Як зазначив міністр фінансів України Сергій Марченко, залучені кошти будуть спрямовані на підтримку державного бюджету України та відновлення економіки, фінансування першочергових соціальних та гуманітарних видатків держбюджету.

З метою зниження вартості обслуговування кредитних зобов'язань України в рамках позики DPL2024 на найближчі роки з японських коштів Угодою про позику DPL передбачено капіталізацію відсотків у сумі $99,54 млн.

Після схвалення позики радою директорів Світового банку Марченко та регіональний директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови, Регіон Європи та Східної Азії Аруп Банерджі підписали відповідну угоду про позику.

Очікується, що кошти надійдуть до Держбюджету України вже до кінця березня цього року.

Проєкт DPL має підтримати проведення реформ в Україні, а кошти входять до загального фонду державного бюджету єдиним траншем за результатами виконаних до її підписання завдань.

Читайте також