У Києві хочуть створити шість нових ТЕЦ вартістю близько €1,2 млрд

У Києві хочуть створити шість нових ТЕЦ вартістю близько €1,2 млрд

Столична влада затвердила концепцію децентралізації енергетики, в рамках якої за 12-15 років планується створити шість невеликих ТЕЦ загальною потужністю 619 МВт

Заступник голови Київміськадміністрації Петро Пантелєєв представив на засіданні Київської міської ради у четвер, 16 травня, концепцію відновлення енергосистеми Києва, яка передбачає створення шести нових ТЕЦ потужністю від 20 МВт до 324 МВт.

Петро Пантелєєв зазначив, що йдеться про створення на базі сучасних газових турбін, газопоршневих установок так званих міні-ТЕЦ, які будуть розподілені Києвом і наближені до споживача.

"Перед нами важлива та без перебільшення унікальна місія – в умовах війни виконати невелику технологічну революцію", – сказав він.

Заявлені турбіни мають більш високу ефективність, порівняно зі старими котлами, можуть працювати в режимі часткової потужності, адаптуючись до попиту на енергію, і запускаються до повної потужності дуже швидко – за дві-п'ять хвилин. Одночасно вони мають менші втрати теплової енергії, менші розміри та вагу, нижчі витрати на утримання та ремонт, менші викиди.

Вартість впровадження концепції у повному обсязі – до €1,2 млрд, термін реалізації – 12-15 років.

Перший етап до кінця року передбачає забезпечення безперебійним постачанням тепла близько 300 тис. киян.

Читайте також