Україна отримає додаткові €111 млн від Міністерства розвитку Німеччини

Україна отримає додаткові €111 млн від Міністерства розвитку Німеччини

Кошти будуть направлені на житло для внутрішньо переміщених осіб та на підтримку українських муніципалітетів

Черговий пакет допомоги був узгоджений державним секретарем Німеччини з питань розвитку Йохеном Флясбартом із віце-прем'єр-міністром Іриною Верещук та міністром фінансів України Сергієм Марченком.

Передбачається, що допомога піде на забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб та на підтримку українських муніципалітетів, наприклад, у ремонт та оснащення дитячих садків, шкіл та лікарень.

Йохен Флясбарт наголосив, що відновлення України буде гігантським завданням для країни, її народу та для міжнародної спільноти. І воно починається вже зараз, навіть якщо, на жаль, війні не видно кінця. Він додав, що Німеччина хоче показати народу України, що вона продовжуватиме солідарно стояти на його боці.

Йохен Флясбарт також зазначив, що це також інвестиції у майбутнє Європи, адже сильна економічна Україна також буде важливою опорою нашого спільного європейського процвітання.

Понад половину з €111,48 млн, оголошених у рамках візиту, Міністерство розвитку Німеччини (BM)Z інвестує в українські проєкти співробітництва з Міжнародною організацією з міграції (МОМ), спрямовані на відновлення громадської інфраструктури на рівні об'єднаних територіальних громад.

З початку війни BMZ виділило на підтримку України загалом близько €787 млн.

Читайте також