Українська сервісна ІТ-компанія Miratech залучила інвестиції Horizon Capital та IFC

Українська сервісна ІТ-компанія Miratech залучила інвестиції Horizon Capital та IFC

Умови нового інвестиційного раунду та оцінка компанії не розголошується

Як стало відомо виданню AIN.UА, інвестиційна компанія Horizon Capital та International Finance Corporation (IFC) в якості лід-інвестору профінансували українську компанію Miratech

Попередній раунд Miratech відбувся у квітні 2022 р., коли компанія також залучала інвестиції від Horizon Capital.

Зазначається, що нова інвестиція є частиною програми Economic Resilience Action (ERA) від IFC з інвестування $2 млрд для того, щоб зберегти економічну активність та робочі місця серед кризи, спричиненої російським вторгненням в Україну.

Для IFC інвестиція в Miratech – нетипова, оскільки є однією із перших саме в IT. Як зазначають у IFC, українська IT-індустрія продемонструвала значне зростання навіть за складних умов, створивши 180 тис. робочих місць у період із 2017 по 2022 рік. Щоб зберегти цей позитивний рух, галузь потребує кращого доступу до капіталу, тому IFC планує підтримувати український приватний сектор.

Miratech, яка знайшла свою нішу, на якій сфокусувалася та активно нарощує експертизу саме в ній, планує витратити інвестиції на масштабування, зміцнення позиції на ринку та розширення команди, зокрема, в Україні.

Miratech з головним офісом у Нью-Йорку є однією із найстаріших українських сервісних ІТ-компаній, оскільки заснована ще 1989 року. Компанія має центри розробки у Польщі, Словаччині, а у 2022 році також відкрила представництва у Канаді та Індії. Наразі компанія налічує понад 700 співробітників із 25 країн світу, половина з яких перебувають в Україні. Клієнтами Miratech є світові бренди зі списку Fortune 500, а також компанії із секторів фінансів, охорони здоров'я, технологій, кредитні, урядові та телекомунікаційні компанії: AT&T, IBM, Verizon та інші.

Читайте також