Українська VR-платформа для інтерактивного відеостримінгу Aspichi залучила $500 тис. від SMRK

Українська VR-платформа для інтерактивного відеостримінгу Aspichi залучила $500 тис. від SMRK

Оцінка стартапу в даному раунді не розкривається

Український венчурний фонд SMRK інвестував у розробника рішень у сфері віртуальної реальності, український стартап Aspichi.

Співзасновник стартапу Віктор Самойленко розповів, що з фондом SMRK вони мають спільну історію та цінності. Команда також продовжує вести переговори зі світовими VC, які виявляють інтерес, але дуже високо оцінюють ризики щодо України.

Інвестиції від SMRK стартап планує направити на підвищення технологічного рівня платформи, залучення талановитих інженерів, а також розширення кола early adopters client base.

Стартап Aspichi був заснований CEO Віктором Самойленком та CTO Максом Гончаруком, які мають 15 років досвіду роботи в міжнародних компаніях по всьому світу. Стартап інкорпорований у Делавері, але R&D у нього знаходиться у Києві.

Aspichi розробляє VR-платформу для інтерактивного стрімінгу 360-градусного просторового відео та аудіо у VR-шоломі. Продукт націлений на навчання складним навичкам, наприклад, хірургічним навичкам чи протезуванню. Основні клієнти стартапу – корпоративний сегмент, лікарні та інші медичні установи, будівництво, виробництво та інші індустрії. Технологію Aspichi вже тестують декілька медичних та навчальних закладів.

Читайте також