Український deep-tech стартап Zibra AI залучив $500 000 від акселератора Andreessen Horowitz

Український deep-tech стартап Zibra AI залучив $500 000 від акселератора Andreessen Horowitz

Український стартап Zibra AI, що спеціалізується на створених за допомогою штучного інтелекту 3D-активах для ігор та віртуальних середовищ, залучив $500 000 від акселератора Speedrun ...

Український технологічний стартап Zibra AI, що спеціалізується на створених за допомогою штучного інтелекту 3D-активах для ігор і віртуальних середовищ, залучив $500 000 від акселератора Speedrun, який запустив американський венчурний фонд Andreessen Horowitz (a16z), пише European Gaming.

Загалом інвестиції в Zibra AI вже досягли $2,5 млн.

 

Speedrun надає фінансування та коучинг для перспективних стартапів на перетині ігор і технологій. Zibra AI була однією з 32 компаній серед 1600 заявників, які пройшли відбір і єдиною зі Східної Європи.

Компанії отримали стартові інвестиції в розмірі $500 000 та представили свій продукт інвесторам на Speedrun Demo Day, що відбувся в Лос-Анджелесі в червні 2023 року.

Залучені кошти Zibra AI планує спрямувати на розширення команди та розвиток інноваційної генеративної технології ШІ.
«Для Zibra AI було честю потрапити в шортлист першої акселераційної програми а16z Speedrun цьогоріч […] Завдяки новій інвестиції ми зможемо пришвидшити розвиток нашої технології та оптимізації розробки для ігор і всіх віртуальних можливостей у різних галузях», – прокоментував СЕО та співзасновник Zibra AI Алекс Петренко.

Після успішного першого Speedrun, a16z оголосила про Speedrun 2024 і зобов’язалася інвестувати до $75 млн в перспективні стартапи.
Контекст

Zibra AI запустили у 2020 році. Стартап став результатом успішного застосування машинного навчання в 3D-моделюванні. Компанія розробила технологію, що дозволяє створити інструменти, які спрощують процес створення гри завдяки ШІ.

Рішення Zibra Effects дозволяє автоматизувати створення 3D-ресурсів і візуальних ефектів. Його можна використовувати на ПК і Mac, iOS і Android, а також консолях і VR/AR.

Наприкінці 2022 року Zibra AI залучила $1,2 млн від Gismart, SID Venture Partners, і ангелів, зокрема Себастьяна Боргета з The Sandbox і Філа Лібіна з Evernote. Тоді ж компанія отримала Epic MegaGrant від Epic Games.

Читайте також