Український фонд U.Ventures інвестував у нідерландську Cloudprinter з офісом у Львові

Український фонд U.Ventures інвестував у нідерландську Cloudprinter з офісом у Львові

Фінансові умови угоди не розголошуються

Нідерландська компанія Cloudprinter повідомила про залучення інвестицій від українського венчурного фонду U. Ventures.

Cloudprinter, що розробляє Print API для постачальників Web2Print, рішень для електронної комерції, підприємств та видавців по всьому світу, була заснована у 2016 році голландцем Мартійном Ейєром.

Компанія побудувала глобальну мережу з понад 170 партнерів, а її офіси розташовані у Нідерландах, Данії та Львові з 50 особами у штаті.

В ході венчурного раунду Clouprinter залучила багатьох інвесторів, серед яких нідерландський сімейний офіс Brabant Development Company. U.Ventures також приєднався до раунду як новий інвестор із України.

Андрій Сорохан, венчурний директор U.Ventures заявив: «Ми неймовірно раді інвестувати у Cloudprinter. На нашу думку, вони мають потенціал стати одним із перших глобальних єдинорогів, які вийшли з України, особливо у складний період після повномасштабного російського вторгнення та війни. Їхній новаторський підхід до рішень для швидкого друку ідеально поєднується з нашою місією посилити економічне зростання та технологічний прогрес».

U.Ventures –венчурний підрозділ фонду прямих інвестицій Horizon Capital. З капіталом у розмірі $15 мільйонів U.Ventures інвестує у стартапи на ранніх етапах розвитку, зосереджуючись на стартапах у сфері електронної освіти, машинного навчання та фінтеху. Фонд було засновано у 2017 році.

Читайте також