Український GR Capital запускає новий фонд на €100 млн

Український GR Capital запускає новий фонд на €100 млн

Інвестор Glovo та Deliveroo вже зібрав 60% від необхідної суми, а в портфелі фонду вже є британський стартап Attest та німецький Workmotion

Венчурний фонд GR Capital, заснований у 2016 році в Україні, запустив новий фонд із цільовою сумою в €100 млн. Третину необхідної суми зібрано, з якої на українських інвесторів припадає 60%. Решту планується зібрати наступного року.

На сьогоднішній день у портфелі нового фонду – британська платформа для маркетингових досліджень Attest та німецька платформа для дистанційного керування робочою силою Workmotion.

GR Capital планує інвестувати в західноєвропейські стартапи.

За словами співзасновника GR Capital Макса Філіппова, у другому фонді планується вкластися в 10-15 компаній, чек - €5-10 млн. При цьому у фокусі фонду знаходяться фінтех, логістика, охорона здоров'я та управління персоналом.

Філіппов уточнив, що окрім українських інвесторів у фонд планують вкластися інвестори зі Східної Європи та Ізраїлю, які, як правило, заходять із чеками €0,5–5 млн.

Нагадаємо, що перший фонд GR Capital у розмірі $85 млн повністю проінвестував у 14 стартапів, серед яких найвідомішими є Deliveroo та Glovo, сервіс оренди самокатів Lime та страховий сервіс wefox.

GR Capital здійснив шість екзитів, у тому числі з німецького Lofelt, який купила Meta Марка Цукерберга.

Фонд Макса Філіппова та його партнерів відрізняється від більшості гравців українського венчуру тим, що він зосереджений не на ранніх стадіях, а на раундах серій В та С.

Читайте також