Український ШІ-помічник для бізнесу Dataisland залучив $500 тис інвестицій

Український ШІ-помічник для бізнесу Dataisland залучив $500 тис інвестицій

Інвесторами стали кіпрська енергокомпанія Milleyson Holdings Ltd та український консалтинговий холдинг Apercon Consulting Group

Українська Dataisland займається розробкою віртуального помічника, що інтегрується з CRM-системами та базами даних організацій. Він дозволяє аналізувати статистичні дані, створювати з їхньої основі звіти співробітникам.

У рамках pre-seed-раунду Dataisland залучив $300 тис. від кіпрської енергетичної компанії Milleyson Holdings Ltd. та $200 тис. від українського консалтингового холдингу Apercon Consulting Group.

Залучене фінансування стартап направить на масштабування бізнесу, вихід на зарубіжні ринки та розробку публічної версії товару.

Клієнтами компанії є Milleyson Holdings Ltd, Apercon Consulting Group, австрійська кейтерингова компанія Do&Co, виробник складських роботів Deus Robotics та Національний університет фізичного виховання та спорту України.

Директор Milleyson Holdings Ltd Ганс Рутгер Крієк розповів: "За досить короткий термін ми змогли повністю реорганізувати роботу з документами всередині компанії та збільшити ефективність пошуку необхідної інформації співробітниками приблизно на 40% за допомогою ІІ".

Свій ARR та оцінку Dataisland не розголошує. Однак у планах стартапу на 2024 рік збільшити капіталізацію компанії до $10–15 млн та підписати контракти із 50 новими клієнтами.

Dataisland був заснований влітку 2023 року членом консультативного комітету виробника роботів Deus Robotics та технічним радником компанії з регенеративної медицини Immorta Bio Миколою Дорофієм. Штаб-квартира компанії знаходиться у Лондоні. В даний час у команді Dataisland 15 співробітників.

Читайте також