Український стартап Allset придбала американська AI-компанія SoundHound AI

Український стартап Allset придбала американська AI-компанія SoundHound AI

SoundHound AI, розробник голосового ШІ, придбав ключові активи платформи онлайн замовлень Allset, заснованої українцями Стасом Матвієнком та Ганною Поліщук

SoundHound планує сфокусуватися на голосовому замовленні їжі, а поглинання Allset принесе американській компанії додаткові зв'язки з ресторанами, інженерними навичками та ноу-хау на ринку.

"Це включає плани по полегшенню голосового замовлення їжі та напоїв у мільйонах автомобілів, телевізорів і смарт-пристроїв", - заявила Soundhound.

Партнери Allset із ресторанів та нові учасники тепер матимуть доступ до набору голосових продуктів зі штучним інтелектом для покращення роботи та скорочення витрат, повідомляє компанія.

Фінансові умови угоди не розголошуються.

Зазначається, що 20 фахівців Allset, включаючи фундаторів, приєднаються до SoundHound AI. Стас Матвієнко обійме посаду віце-президента з монетизації голосового ШІ.

"Перед нашою командою стоїть завдання створити новий тип торгової платформи, орієнтованої на голосову комерцію та її монетизацію", - повідомив Матвієнко.

Allset – американський стартап, що дозволяє бронювати столики у ресторанах та замовляти їжу у закладах харчування на виніс. У 2015 році його заснували українці Стас Матвієнко (CEO) та Ганна Поліщук (CPO). Українці влаштувалися у Лос-Анджелесі, а команда розробки залишилася у Києві.

Читайте також