Українсько-естонський miltech стартап Farsight Vision залучив €600 000 інвестицій

Українсько-естонський miltech стартап Farsight Vision залучив €600 000 інвестицій

Українсько-естонська платформа для розвідки на полі бою Farsight Vision залучила €600 тисяч інвестицій. Інвестувала коаліція Darkstar

Українсько-естонська платформа для розвідки на полі бою Farsight Vision залучила €600 тисяч інвестицій. Інвестувала коаліція Darkstar, йдеться на їхній сторінці в LinkedIn.

Farsight Vision розробив платформу розвідки та ситуаційної обізнаності. Йдеться, що вона безперешкодно інтегрує та аналізує кадри з дронів, створюючи «цифрового двійника» поля бою. Це скорочує час на обробку даних з декількох днів до декількох хвилин та дозволяє ефективніше виконувати місії.

За словами співзасновника DarkStar та підприємця Рагнара Сасса, платформа вже показала свою ефективність на полі бою, а його команда отримала один із найпозитивніших відгуків під час першого Extreme Bootcamp.

Також йдеться, що продовжується відбір команд на Extreme Bootcamp 2.0, хоча дедлайн закінчився ще 15 вересня. Організатори відберуть десять найкращих команд. На кону – понад €1,5 млн інвестицій.

Darkstar — це коаліція з понад 20 засновників, хакерів та інвесторів з Естонії, України, Німеччини, Франції та Великобританії. Їх усіх об’єднує одна мета — розбудова екосистеми європейських оборонних технологій.

Раніше Рагнар Сасс розповідав, що всі партнери розділяють спільні цінності, та запевнив, що вони не залучали російського капіталу і допомагають українській армії.

Читайте також