Уряд схвалив механізм держпідтримки проєктів з інвестиціями від €12 млн

Уряд схвалив механізм держпідтримки проєктів з інвестиціями від €12 млн

Ухвалено порядок надання компенсації вартості побудованих заявником/інвестором зі значними інвестиціями

Перший віце-прем'єр – міністр економіки Юлія Свириденко повідомила, що уряд схвалив останній нормативний документ, необхідний для запуску механізму державної підтримки проєктів зі значними інвестиціями. За її словами, інвестори, які готові реалізувати в Україні проєкти вартістю від €12 млн, отримають максимальне сприяння та підтримку у вигляді супроводу, податкових та митних пільг, компенсації витрат вартості збудованих об'єктів інженерно-транспортної інфраструктури або підключення до інженерно-транспортних мереж тощо.

Юлія Свириденко додала, що цього року до держбюджету на підтримку таких інвесторів закладено 3 млрд грн.

Як уточнили в Мінекономіки, отримати держпідтримку зможуть інвестори, які планують реалізувати в Україні проєкт вартістю від €12 млн із тривалістю реалізації до 5 років у сферах переробної промисловості, видобутку корисних копалин для подальшої переробки чи збагачення, транспорту, логістики, освіти, наукової діяльності. охорони здоров'я, поводження з відходами, мистецтва, культури, туризму, спорту, а також електронних комунікацій.

Крім того, умови отримання держпідтримки передбачають, то інвестору потрібно створити принаймні 10 робочих місць із зарплатою щонайменше на 50% вище за середню зарплату в регіоні за цим видом діяльності, або 30 робочих місць із зарплатою мінімум на 30% вище за середню зарплату в регіоні за таким видом діяльності, або 50 робочих місць із зарплатою щонайменше на 15% вище за середню зарплату в регіоні за таким же видом діяльності.

Читайте також