В Угорщині продали колишній метзавод Сергія Тарути ISD Dunaferr за €55 млн

В Угорщині продали колишній метзавод Сергія Тарути ISD Dunaferr за €55 млн

Металургійний комбінат, який зараз перебуває на стадії ліквідації, придбала британська Liberty Steel

Як повідомляють місцеві ЗМІ, Угорщина провела аукціон з продажу металургійного комбінату ISD Dunaferr, що знаходиться в стадії ліквідації.

Переможцем аукціону стала британська Liberty Steel, яка запропонувала €55 млн.

Учасниками торгів були лише Liberty Steel Санджіва Гупти та Vulcan Steel, пов'язана з індійським бізнесменом Навіном Джіндалом.

Зазначається, що тендерні заявки від інших учасників – українського Метінвесту Ріната Ахметова, швейцарської Trasteel Trading Holdind та угорської Trinec Property – з різних причин було відхилено у червні.

Liberty вважалася фаворитом торгів, вона з грудня 2022 постачала вугілля на Dunaferr для підтримки роботи коксових печей, а потім отримала тимчасовий давальницький контракт на використання активів заводу.

GFG, материнська компанія Liberty Steel, заявила: "Приєднання Dunaferr до групи Liberty за умови завершення угоди та схвалення регуляторних органів дасть значну позитивну операційну та комерційну синергію у вигляді більш тісного зв'язку між видобувними підприємствами Liberty у Румунії, Польщі та Чеській Республіці та з якісним рівнем переробного бізнесу Dunaferr – на користь клієнтів по всій Угорщині та Європі”.

Корпорація ІСД, заснована 1995 року, була одним із найбільших виробників сталі у Східній Європі. Після початку війни вона втратила всі свої активи: Алчевський меткомбінат захопили російські окупанти, Дніпровський меткомбінат продали Ахметову, а ISD Huta Czestochowa в Польщі та ISD Dunaferr в Угорщині збанкрутували та були продані компанії Liberty Steel.

Понад 50% у статутному капіталі ІСД належали групі інвесторів, кредитованих російським державним ВЕБ. 50% мінус дві акції порівну належать бізнесменам Сергію Таруті та Олегу Мкртчану.

Читайте також