В Україні буде створено ще два індустріальні парки: у Дніпропетровській та Івано-Франківській областях

В Україні буде створено ще два індустріальні парки: у Дніпропетровській та Івано-Франківській областях

Кабмін включив до Реєстру індустріальних (промислових) парків два парки - "ЕкоСтіл" у Дніпропетровській та "Іскра" в Івано-Франківській областях

Як повідомила прес-служба Міністерства економіки, обидва парки працюватимуть у переробній промисловості та створять загалом понад 1800 робочих місць.

Зазначається, що індустріальний парк "ЕкоСтил" на території Новопільської сільради Криворізького району Дніпропетровської області спеціалізуватиметься на виробництві продукції металургійного комплексу, металообробці, переробці відходів металургійного виробництва, будматеріалах, логістиці тощо. Індустріальний парк створить близько 900 робочих місць.

У рамках індустріального парку "Іскра", створення якого ініційовано Підгайчиківською сільрадою (Коломийський район Івано-Франківської області), планується запуск виробництва харчових продуктів, текстильного виробництва, обробки деревини. Передбачається, що на території парку зможуть працювати підприємства – виробники виробів із деревини та пробки, меблів, металовиробів, машин та обладнання. Очікується створення близько 950 робочих місць.

З урахуванням цих двох парків, повідомляє Мінекономіки, до Реєстру індустріальних парків уже включено 67 парків.

Читайте також