В Україні може зрости вартість стресових активів в 5 разів за п

В Україні може зрости вартість стресових активів в 5 разів за п'ять-сім років

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія закликає інвестувати в умовах війни, користуючись низькою вартістю distressed активів

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія закликає інвестувати в умовах війни, користуючись низькою вартістю distressed активів, і прогнозує зростання їх оцінки вп'ятеро впродовж п'яти-семи років завдяки завершенню війни, вступу України до ЄС і приходу іноземних інвесторів.

"Є стресові активи, можна вкластися. Щойно буде зрозуміло, що війна завершується, долар коштуватиме три, вступаємо до ЄС - буде п'ять. І це протягом п'яти-семи років", - сказав він на інвестиційному форумі Kharkiv: Restart, що відбувся в Києві 19 вересня 2023 року.

Давид Арахамія наголосив, що на 99,9% Україна буде в ЄС.

Депутат також додав, що до переваг інвестування під час війни також належать набагато більша допомога з боку місцевих органів влади та держави, спрощені регуляторні процедури.

Говорячи про інвестиції в місто Харків, він відніс до переваг міста значну кількість споживачів, розвинену нерухомість, бізнес.

"Але страх, що він біля кордону, буде великим. Але великий ризик - велика винагорода", - наголосив голова фракції "Слуга народу".

Як приклад він навів рідний Миколаїв, де після закриття всіх магазинів дитячого одягу, відкрили перший магазин, який зайняв 7 000 кв. м і черга до каси в якому займає дві години.

Деякі інвестиційні пропозиції по стресовій ціні розміщуються на порталі InVenture.

Читайте також