Венчурний фонд SID Venture Partners інвестував у стартапи Liki24.com та datuum.ai

Венчурний фонд SID Venture Partners інвестував у стартапи Liki24.com та datuum.ai

Венчурний фонд SID Venture Partners оголосив про інвестиції у два нових стартапи з українськими засновниками: фармацевтичний сервіс Liki24.com та платформу для роботи із даними datuum.ai.

Фонд не розголошує суми інвестицій, оцінки компаній та інших учасників раунду.

Liki24.com — платформа для пошуку, порівняння цін, а також швидкої або планової доставки ліків, що працює в Україні та країнах Європи (Румунія і Польща). Компанію заснував у 2017 році разом із однодумцями Антон Авринський. З того часу Liki24.com залучили інвестиції від провідних венчурних фондів України — Horizon Capital, Flyer One Ventures, TA Ventures, а також ряду бізнес ангелів на загальну суму близько $6 млн.

SID Venture Partners інвестував у компанію через досвідчену команду проєкту та переконання у його подальшій експансії на глобальні ринки. Liki24.com змінює фармакологічний ринок, об’єм якого лише в Україні, Польщі, Угорщині та Румунії становить понад $20 млрд, а у Європі загалом — понад $300 млрд на рік.

“Радий співпраці із фондом та дякую SID за підтримку українського бізнесу та інвестиції у його розвиток та експансію на європейських ринках”, – коментує Антон Авринський, 38, CEO та засновник Liki24.com.

Протягом останніх місяців компанія також запустила декілька волонтерських ініціатив. Серед них: нещодавно запущена платформа, яка пропонує ліки зі знижкою до 50% для українців, а також логістичний центр, побудований для приймання та сортування ліків, переданих на гуманітарну допомогу українцям партнерами із ЄС та США. Такою допомогою скористались уже понад 40 000 людей.

"Liki24.com це проєкт, який вже довів свою здатність розвиватись в Україні та вийшов на лідерські позиції на місцевому ринку. З огляду на перебіг подій, тепер у них ще більша мотивація досягти успіху у Європі. Ми віримо у їх перспективи, а також технологічну та маркетингову експертизу", – коментує угоду Дмитро Вартанян, General Managing Partner у SID Venture Partners.

datuum.ai — no-code платформа з управління даними. За допомогою штучного інтелекту datuum.ai дозволяє організаціям вилучити та розпізнати, трансформувати, мігрувати та створити єдину базу даних. Робота платформи зберігає бізнесам до 80% часу, в порівнянні з традиційною обробкою даних вручну. Клієнти стартапу: великий та середній бізнес, сервісні компанії, агенції з консалтингу, BPO-проєкти. У стартапа, що заснували у травні 2021 року, два засновники: технічний директор Дмитро Жук, 46 (co-founder та ex-CTO Sigma Software), та CEO Леонід Нехимчук, 44 (ex-CTO VisiQuate Inc.). Обидва мають понад 20 років досвіду у побудові SaaS-проєктів та дата інженерії.

SID Venture Partners інвестував в datuum.ai з огляду на досвідчену команду та зростання ринку no-code платформ, об’єм якого становив $12,5 млрд у 2020 році та може зрости до $190 млрд у 2030 році. Також datuum.ai революціонує ринок управління даними, об’єм якого становить $85 млрд на рік.

"Ідея та концепція datuum.ai довгий час формувалась всередині Sigma Software. Раді знайти засновників, що розділяють наше бачення його подальшого розвитку та підтримати команду у спрощенні роботи із даними для бізнесів зі всього світу", – коментує угоду Дмитро Вартанян, Managing General Partner у SID Venture Partners.

Серед подальших завдань фонду — залучення нових інвесторів (LP) та пошук нових портфельних компаній.
Про фонд

SID Venture Partners — венчурний фонд, заснований наприкінці 2021 року. Фонд об’ємом €15 млн вкладає гроші у технологічні стартапи на ранніх стадіях.

Читайте також