Veon планує інвестувати $600 млн в інфраструктуру Київстар

Veon планує інвестувати $600 млн в інфраструктуру Київстар

Кошти, зокрема, підуть на покращення зв'язку та послуг 4G по всій Україні

Телекомунікаційна компанія Veon заявила, що інвестує $600 млн у свою дочірню компанію «Київстар», найбільшу мобільну мережу України.

Компанія, яка зареєстрована в Амстердамі, додала, що кошти будуть спрямовані на розвиток інфраструктури оператора мобільного зв'язку, зокрема на покращення зв'язку та послуг 4G по всій Україні.

Як зазначили у Veon, технічні бригади Київстар виконали близько 150 тис. ремонтів з моменту вторгнення росії минулого року, і 93% мережі перебувають у робочому стані.

За словами генерального директора «Київстар» Олександра Комарова, компанія використовує цю можливість, щоб зробити сміливу заяву про свою прихильність до інвестицій. Він додав, що інвестиції, які будуть розподілені протягом наступних трьох років, розширять покриття мережі 4G компанії до 98% населення України, а також підготують до 5G після закінчення війни.

З початку війни «Київстар» втратив близько 7% своєї активної клієнтської бази – або близько 1,7 млн абонентів.

Олександр Комаров зазначив, що хоча кількість клієнтів, ймовірно, продовжить «скорочуватися», компанія «Київстар» почувається краще за інших і залишається «позитивною з фінансової точки зору».

Читайте також