Виробник морозива Три Ведмеді залучив кредит на 210 млн грн. від Райффайзен Банк

Виробник морозива Три Ведмеді залучив кредит на 210 млн грн. від Райффайзен Банк

Кошти надані під страхове покриття Державної Експортно-кредитної агенції (ЕКА) та будуть використані для експорту продукції до Польщі

Як передає прес-служба ЕКА, загальна сума прокредитованого зовнішньоекономічного договору становить 600 млн грн., а страхова відповідальність ЕКА перед "Райффайзен Банком" становить 178,5 млн грн.

За словами в. о. голови правління ЕКА Руслана Гашева, ця угода поки що є найбільшою у поточному році. Її виконання може принести країні 600 млн грн. експортної виручки, а отже – відповідний приплив валюти та податкових надходжень до державного бюджету.

Як відомо, єдиним засновником та акціонером ПрАТ "Експортно-кредитне агентство" є держава в особі Кабінету Міністрів України.

З літа минулого року Міністерство економіки та ЕКА у партнерстві з українськими банками почали здійснювати портфельне страхування кредитів на виконання експортних угод із спрощеними вимогами до застави. Цей механізм покликаний підтримати та збільшити присутність українських виробників та постачальників робіт та послуг на світових ринках.

Читайте також