ЄБРР виділить додаткові €98,5 млн для підтримки ліквідності Укрзалізниці

ЄБРР виділить додаткові €98,5 млн для підтримки ліквідності Укрзалізниці

Європейський банк реконструкції та розвитку вніс зміни до угоди щодо чинного проекту електрифікації залізничної ділянки Долинська – Миколаїв – Колосівка

Міністерство фінансів повідомило про те, що голова відомства Сергій Марченко, директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне та голова правління "Укрзалізниці" Олександр Камишин підписали документи, які дозволять направити частину кредиту ЄБРР в обсязі €98,5 млн на забезпечення ліквідності для фінансування критично важливих потреб АТ "Укрзалізниця".

Зазначається, що перепрофільовану частину кредиту ЄБРР буде забезпечено гарантією уряду Франції чи іншої країни G7.

За словами Сергія Марченка, пошкодження та руйнування залізничної інфраструктури, втрата рухомого складу "Укрзалізниці" негативно впливають на забезпечення безперебійної роботи суспільства. Тому збільшення кредиту ЄБРР на підтримку ліквідності Укрзалізниці дозволить підтримати стабільність її роботи в умовах війни.

У червні 2022 року вже були підписані подібні зміни до угоди, згідно з якими €50 млн спрямовані на підтримку ліквідності "Укрзалізниці". Таким чином, загальний обсяг кредиту ЄБРР на ліквідність УЗ досяг €148,5 млн.

Читайте також