Європарламент підтримав виділення Україні допомоги у розмірі €5 млрд

Європарламент підтримав виділення Україні допомоги у розмірі €5 млрд

Європейський парламент підтримав рішення Єврокомісії від 7 вересня про введення для України нової масштабної восьмої програми програми макрофінансової допомоги ЄС

Згідно з повідомленням прес-служби Європарламенту, потреби України у зовнішньому фінансуванні швидко зросли через російське вторгнення. «Крім величезних збитків, завданих дорогам, мостам, фабрикам, будинкам, лікарням та іншій фізичній інфраструктурі, країна також втратила доступ до міжнародних фінансових ринків», – зазначається там.

Як зазначили в Мінфіні, очікується, що перший транш коштів у рамках цього пакету буде надано Україні відразу після набуття чинності для сторін відповідного Меморандуму про взаєморозуміння та Кредитної угоди,

Макрофінансова допомога від ЄС буде спрямована на фінансування першочергових потреб держбюджету та сприятиме збереженню фінансової стабільності України.

Пакет на €5 млрд доповнює €10 млрд, які ЄС уже надав Україні у вигляді фінансової допомоги, заявляла раніше голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Умови його виділення були погоджені міністрами економіки країн ЄС під час неформальної зустрічі у Празі 9 вересня.

Читайте також