Засновники monobank вклали ₤14 млн у споріднений британський Koto

Засновники monobank вклали ₤14 млн у споріднений британський Koto

Олег Гороховський не відкидає приєднання Koto до проєкту stereo by mono

Як розповів співзасновник monobank Олег Гороховський, у британський проєкт Koto, який зараз називається The Credit Thing, було інвестовано ₤14 млн.

"Це наші гроші з Михайлом Рогальським, плюс ми залучали кілька раундів інвестицій", - уточнив Гороховський.

За словами Олега Гороховського, зараз The Credit Thing у Великій Британії не займається кредитуванням, хоча має на це ліцензію. Співзасновник monobank додав, що для того, щоб сформувати портфель, який можна було б рефінансувати, необхідно видати близько £20-30 млн кредитного портфеля.

«При правильному управлінні цей «горщик» здатний варити самостійно. Поки що ми не маємо можливості дійти до таких обсягів, тому ми перевели проєкт у дебетний режим», – повідомив Гороховський.

Олег Гороховський також зазначив, що у разі успіху проєкту stereo у Польщі, Koto/The Credit Thing стане його частиною. Причому ліцензія на кредитування стане гарною підмогою.

18 січня monobank анонсував вихід на ринок Польщі із проектом під назвою stereo. Планується, що клієнтами стануть українці, які перебувають у Польщі. Офіційний запуск stereo відбудеться наприкінці першого кварталу 2023 року.

Читайте також