AccorInvest прагне продати готелі на €2 млрд заради скорочення боргу

AccorInvest прагне продати готелі на €2 млрд заради скорочення боргу

Компанія працює з консультантами з продажу активів у Європі та Латинській Америці

AccorInvest Group SA, один з найбільших у світі власників готелів, виставила на продаж низку активів у Європі та Латинській Америці, щоб зменшити свій борг.

Група, що володіє більш ніж 750 готелями, керованими Accor SA, сподівається залучити близько €2 млрд від продажу, включаючи готелі під брендом Sofitel у Парижі, для погашення боргів перед кредиторами. За словами джерел, група також вестиме переговори з кредиторами про внесення поправок до умов та продовження терміну погашення боргу у розмірі €4 млрд, термін погашення якого настає у 2025 році.

За словами двох джерел, фірма працює із Societe Generale SA над продажем паризьких готелів. Вона також найняла інших брокерів та банки для консультування з продажу п'яти готелів Ibis у Великій Британії, а також портфелів активів у Німеччині та Латинській Америці, готелю у Нідерландах та Sofitel у регіоні Центральної та Східної Європи.

Представники AccorInvest, Societe Generale та Rothschild відмовилися від коментарів.

У рамках операції з реструктуризації 2021 року AccorInvest отримала від своїх кредиторів гарантований державою кредит у розмірі €477 млн, тоді як існуючі акціонери забезпечили збільшення капіталу на таку суму.

Читайте також