Adani Group інвестує $100 млрд протягом 10 років у зелений перехід

Adani Group інвестує $100 млрд протягом 10 років у зелений перехід

Компанії групи активно електрифікують операції та впроваджують біопаливо для скорочення викидів

Adani Group інвестує $100 млрд у перехід до екологічно чистої енергетики протягом наступного десятиліття у своїх портах, енергетичних та цементних підприємствах, оскільки вона прагне стати компанією з нульовим рівнем викидів до 2050 року.

П'ять компаній групи, яку очолює мільярдер Гаутам Адані, активно шукають відновлювані джерела енергії, електрифікують операції і впроваджують біопаливо для скорочення викидів, йдеться в заяві компанії у вівторок. Група також планує збільшити використання зеленого водню з переходом до декарбонізації операцій.

Інвестиції дозволять компаніям конгломерату – Adani Ports & Special Economic Zone, ACC, Ambuja Cements, Adani Green Energy та Adani Energy Solutions – досягти мети Індії щодо чистих нульових викидів вуглекислого газу. Дорожня карта переходу до нульових показників вимагатиме рішень «останньої милі» щодо використання екологічно чистого водню, заявили в Adani Group. У рамках переходу підприємства групи розпочали пілотні проєкти, такі як розробка електричної вантажівки на водневих паливних елементах.

Читайте також